AMD Strela

 

Македонскиот станува официјален јазик на Европската Унија

Македонскиот станува официјален јазик на Европската Унија
Објавено на: 01 Jul 2020

Во Предлог-преговарачката рамка за Северна Македонија што денеска ја усвои Европската комисија, одредницата што се користи за именување на јазикот е – македонски (Macedonian), без никакви дополнителни објаснувања или фусноти, дознава „360 степени“.

Ова се смета за чин на официјално признавање на македонскиот јазик на ниво на ЕУ и негова промоција во еден од официјалните јазици на Европската Унија во иднина.

Повеќе детали на следниот линк.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK