AMD Strela

 

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури

,,Моја кралице,, и Јордан Митев најдобри на Охридски трубадури
Објавено на: 22 Aug 2014

Фолк пејачот Јордан Митев на фолк-вечерта од фестивалот Охрид фест – Охридски трубадури 2014 со песната ,,Моја кралице,, го освои жирито и ја понесе првата награда во ова категорија. Динамичната песна со модерен фолк стил во силната интерпретација на Митев ја освои и публиката заради што во ова конкуренција Јордан ја понесе втората награда. Инаку песната ,,Моја кралице,, е авторска песна на лубителите на фолк музиката не само во Македонија туку и меѓу иселениците во странство.

jordan

На овој фестивал настапија врвни и реномирани македонски фолк ѕвезди како Петар Нечовски, Благоја Груевски, група Соната, Скопски Боеми. Од странство настапија Стели Јорданова, Васил Влканов, Марија и Магдалена Филатови од Бугарија и Жарко Тимотијевиќ од Србија. Инаку фестивалот освен во Македонија беше пренесуван и во Турција, Русија, Србија, Албанија, Бугарија, Босна и Црна ГораMedia Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK