AMD Strela

 

Малата Ивана Maзнејкова од Струмица најдобра во Минхен Германија

Малата Ивана Maзнејкова од Струмица најдобра во Минхен Германија
Објавено на: 01 Jul 2013

Малата седумгодишната Ивана Мазнејкова, победи на интернационалниот натпревар за пијано во Минхен Германија. Натпреварот беше поделен на возрасни категории до 25 години и во секоја категорија интернационалото жири прогласуваше победник. Ивана се здоби со ова титула натпреварувајки се со учесници од Германија, Русија, Северна Кореја, Јапонија, Австрија, Полска.

maznejkova

На концертот на победниците малата Ивана ја доби специјалната награда за најдобра изведба на современ германски автор. Ивана е ученичка на ОМУ ,, Боро Џони,, во Струмица и на овој реномирен натпревар беше поканета да се престави како млад пијанист во Европа кој зад себе има 12 мегународни натпревари

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK