AMD Strela

 

Фолклорниот ансамбал "Цветови"-Дедино заминува за Русија

Фолклорниот ансамбал
Објавено на: 26 Jul 2013

Фолклорниот Ансамбл ,,Цветови,, од селото Дедино ќе учествува на Меѓународниот Фолклорен фестивал на Словенската култура ,,СЛАВЈАНСК-2013,, во Краснодар РУСИЈА.
На овој фестивал ке се претстави старословенската култура на македонскиот народ со автентични ора, песни и обичаји. Во тој дел членовите на ,,Цветови,, ќе презентираат и изведат повеќе изворни ора проследени со македонски традиционални кореографии. На овој меѓународен фолклорен фестивал, ансамблот од Дедино ќе учествува и на научно-практичен симпозиум на тема ,,Традиционалната култура на словенските народи во современото социо-културно пространство,,

ansamblot cvetovi

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK