AMD Strela

 

КУД ,,Миравци,, со одличен настап во Копривница

КУД ,,Миравци,, со одличен настап во Копривница
Објавено на: 27 Aug 2013

Синоќа во домот на култура во Копривницки Иванец  КУД "Танец" од Миравци се претстави пред публиката во Копривница. Со изведбитена "Билјана платно белеше", "Песни и игри од источна Македонија", "Калајжиско", "Повардарие", и "Свадба" публиката беше воодушевена од настапите на младите играорци. Настапот го следеа и Жупанот на Копривницко-Кризевацката жупанија г-дин Дарко Корен и Началникот на општина Копривницки Иванец г-дин Бозидар Врабелј, и каде со воодошевување ги проследија настапите на  КУД "Танец" од Миравци. Претходно на настапот му петходеше и потпишување на декларација за трајна соработка и пријателство помеѓу КУД "Танец" од Миравци и ДИФ "Копривницки Иванец" во присуство на началникот на општина Копривницки Иванец г-дин Бозидар Врабелј, и членот на Советот на општина Гевгелија г-дин Лазар Боев.

KUD ,, MIRAVCI,,

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK