AMD Strela

 

Училиштето од Василево со ,,Мињони,, на струмичкиот карневал !

Училиштето од Василево со ,,Мињони,, на струмичкиот карневал !
Објавено на: 25 Feb 2014

Мињони“ - годинешната маска на ООУ„Гоце Делчев“ од Василево, на неколку денови пред големиот Струмички карневал, целосно подготвена за дефилето и освојување на симпатиите на публиката и на жирито.
Директно од фабриката на газда Гру доаѓаме, создадени за лудории и забава, вештини секакви поседуваме, вечерва од филмското платно експресно се симнауваме и со брзина на светлината во прекрасната Струмица се телепортираме...“ порачуваат симпатичните Мињони, креирани и изработени од вработените и учениците во ООУ„Гоце Делчев“ од Василево.

vasilevo
Остатотокот од приказната на „Мињоните“ и се она што комплетната екипа на ООУ„Гоце Делчев“ Василево на тема карневал го работеше во изминатите речиси два месеци, присутните ќе имаат можност да го слушнат и видат во сабота на 01.03.2014 година, на Струмичкиот карневал. 

vasilevo


Карневалската маска „Мињони“ на ООУ„Гоце Делчев“ брои шеесетина членови и се натпреварува во категоријата групна маска со над 50 учесници.

vasilevo


Во продолжение следуваат неколку фотографии од текот на подготовките на маската.

vasilevo

vasilevo

vasilevo


Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK