AMD Strela

 

Матурантите во Струмица почнаа со подготовките за матурската парада

Матурантите во Струмица почнаа со подготовките за матурската парада
Објавено на: 31 Mar 2014

Учениците од завршните класови во сите три средни училишта во општина Струмица и годинава ќе учествуваат во матурската парада. За да се покажат во најдобро светло, во какво што и ги гледавме во минатите години, тие веќе ги почнаа подготовките за беспрекорно да го одиграат танцот квадрил од штраусовата опера „Лилјакот“ во траење од осум минути.

strumica

Матурската парада годинава ќе се одржи на 23 мај, точно напладне, а матурантите од општина Струмица по шестти пат учествуваат во неа.Оваа манифестација е иницирана во 2001 година од Словенецот Томаж Амброж и неговата танц школа „Уршка“.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK