AMD Strela

 

Струмичките матуранти ќе играат квадрил на градскиот плоштад

Струмичките матуранти ќе играат квадрил на градскиот плоштад
Објавено на: 22 May 2014

Матурантите од трите средни училишта од Струмица ја продолжуваат традицијата и утре ќе учествуваат во најголемата матурска забава во светот. Точно напладне, на градскиот плоштад, 460 матуранти ќе го заиграат танцот квадрил во рамките на „Матурска парада 2014“. Годинава, покрај квадрилот матурантите ќе играат и салса. Оваа манифестација во Струмица се одржува по шестти пат. Квадрилот е танц кој што потекнува од Франција, а меѓународната манифестација матурска парада е покрената во 2011 година во Словенија.

kvadril

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK