AMD Strela

 

Ване Ристов - Струмица центар на актерските достигнувања низ 20 те години ФКТ Ристо Шишков

Ване Ристов - Струмица центар на актерските достигнувања низ 20 те години ФКТ Ристо Шишков

За време на шесте фестивалски денови ќе бидат одиграни вкупно 15 претстави во продукција на македонските, но и театри од Бугарија, Србија, Словенија, Грција и Косово со околу седумдесетина актерски остварувања. За единствената награда на фестивалот за високо актерско достигнување која го носи името на патронот,, Ристо Шишков,, и оваа година ќе одлучува петчлено меѓународно жири предводено од минатогодишниот лауреат Борис Чоревски. Наградата за најдобриот актер традиционално се состои во златен медаљон со ликот на Ристо Шишков и паричен износ од 1500 евра.


Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK