AMD Strela

 

Струмичани меѓу најдобрите на Жабарскиот карневал во Иваниќ град во Хрватска

Струмичани меѓу најдобрите на Жабарскиот карневал во Иваниќ град во Хрватска
Објавено на: 09 Jun 2014

Струмичките карневалски групи од СОУ „Димитар Влахов“ Струмица и Здружението на граѓани „Струма“ викендот учествуваа на Жабарскиот карневал во Иваниќ Град, Хрватска, со маската „Ветерниците на Дон Кихот“. 

strumica

Континенталниот Жабарски карневал во Иваниќ Град, се организира како една од многуте манифестации и настани по повод одбележување на денот на градот од 6 до 8 јуни. Како специјални гости на карневалот, карневалските групи од Струмица беа посебно поздравени од страна на организаторот.

ivanik

Учесниците под маската „Ветерниците на Дон Кихот“ со своите интересни костуми успееја да ја импресионираат присутната публика, собрана на Плоштадот „Владимир Назор“.Освен учеството на карневалот, карневалските групи присуствуваа и на изложбата на вино, во организација на здужението „Бренета“ од овој град, на која освен многубројните сортни вина од Хрватска, беа промовирани и сортни вина од Винаријата „Далвина“ од Струмица.

 

 

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK