AMD Strela

 

Фото - Гламурот на Фолк Фест Валандово 2014

Фото - Гламурот на Фолк Фест Валандово 2014
Објавено на: 18 Oct 2014

Фестивалот кој започна завчеравечер  во двете  полуфинални вечери беа изведени 33 композиции, а победникот се избира од 20 новосоздадени фолк рефрени кои влегоа во финалеот .Главни покровители на годинашниот фестивал се општина Валандово и Министерството за култура на Република Македонија, кои освен што обезбедија средства за реконструкција на салата, обезбедија и богат фонд на награди во износ од 51.000 евра што ќе бидат поделени на трите победнички песни: 20.000 евра за првопласираниот, 10.000 евра за вториот и 5.000 евра за оној кој ќе го освои третото место, како и други поеиднечни награди......

v

g

f

g

f

f

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK