AMD Strela

 

Ефто Пупиновски ќе пее на утрешната Празијада во Градашорци

Ефто Пупиновски ќе пее на утрешната Празијада во Градашорци
Објавено на: 08 Nov 2014

Утре во дворот на црквата Св. Никола во с.Градошорци, со почеток во 12,00 часот ќе се одржи традиционалната манифестација „Ден на празот“. По тој повод, организаторот, општина Василево упатува отворена покана до сите граѓани.Целта на манифестацијата е промоција на Градошорскиот праз како исклучително квалитетен и промоција на овој крај и општина Василево како место кое задолжително треба да се посети и запознае.

prazijada
Посетителите ќе имаат можност да вкусат најразлични специјалитети подготвени со праз, да проследат културно уметничка програма и да уживаат во музиката на Ефто Пупиновски. Според најавите утре ќе бидат изложени над 300 разновидни специјалитети подготвени со праз од поднебјето на општина Василево.

e

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK