AMD Strela

 

Видео: Ману Чао ги поздрави Пленумци на Д Фестивал

Видео: Ману Чао ги поздрави Пленумци на Д Фестивал
Објавено на: 20 Jul 2015

Студенти од „Студентски пленум“ за време на концертот на Ману Чао кој вчера настапи на Д Фестивал во Дојран, излегоа на сцена и извикуваа „Нема правда, нема мир“ и „„Автономија“. Тие исто така го го вееја знамето на Автономна Зона и Студентски пленум. 

Ману Чао и претходно изразуваше поддршка за протестите и студентското движење во Македонија, откако на својата официјална Фејсбук страница објави фотографија на која пишува „Поддршка за Студентски пленум во Скопје“, со што се солидализира со студентите кои ги окупираа факултетите.


Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK