AMD Strela

 

Струмички Легато бенд направи ,,бура,, на гостувањето во Бугарија

Струмички Легато бенд направи ,,бура,, на гостувањето во Бугарија
Објавено на: 24 Jul 2015

Струмичкиот „Легато бенд” направи вистинска бура на гостувањето во комплексот Бачиново кај Благоевград пишува бугарскиот портал Струма. Според истиот портал, гостите во комплексот не останале рамнодушни на музиката на струмичани и буквално сите се фатиле на оро и ги пееле македонските народни песни. Кулминација настанала кога Ристо Гогов почнал да свири на гајда а солистката Катерина Ристова со својот вокал успеале да направат вистински спектакл за околу присутните гости

legato

Во Бачиново секој петок гостуваат македонски пејачи а на репертоарот ќе биде и групата Мелос со вокалната солистка Македонка, пишува бугарскиот портал Струма кој преку фотографии ја пренесе атмосферата од Бачиново кај Благоевград.

l

 

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK