AMD Strela

 

Во Црна Гора се одржал четвртиот натпревар во лежење

Во Црна Гора се одржал четвртиот натпревар во лежење
Објавено на: 19 Aug 2015

По четврти пат оваа година во близина на Никшиќ, Црна Горе се одржало четвртото по ред натпреварување во лежење. Овој натпревар е во организација на етно селото Монтенегро-Брезна, а оваа година биле пријавени 15 учесници. Правилата на овој натпревар се едноставни, а натпреварувачите можат да прават што сакат, но им се забранува да станат. Оваа година имало пријавни кандидати од Црна Гора, Србија и Босна и Херцеговина, а поради лошите временски услови, натпреварувањето се одржало на отворено како минатите години, туку во затворен простор.

На натпреварот во лежење триумфирал Игор Кисиќ од Босна и Херцеговина кој успеал да лежи 33 часа и 30 минути и добил парична награда од 300 евра.

xcvxcvxc

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK