AMD Strela

 

Референдумот во Босилово пред неуспех

Референдумот во Босилово пред неуспех
Објавено на: 03 Sep 2017

До 17 часот на гласање излегле 23,11% од  запишаните избирачи во Босилово на денешниот референдум за или против рудникот за злато и бакар Иловица-Штука.Од  вкупно запишните12.301 гласачи на два часа до затворањето на 19-те избирачки места излегле 2.843 што не е ниту половина од 6.151 избирачи колку што треба да излезат на гласање за да успее референдумот.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK