AMD Strela

 

Мила Царовска: Поранешната власт ја „пумпала“ администрацијата на сметка на детската заштита

Мила Царовска: Поранешната власт ја „пумпала“ администрацијата на сметка на детската заштита
Објавено на: 30 Sep 2017

Претседателката на комисијата за труд и социјална политика на СДСМ денеска престојуваше во Струмица на средби со граѓани заедно со кандидатот за градоначалник од СДСМ, доктор Коста Јаневски, носителот на листата на советници, Марјан Даскаловски и кандидати за советници.
На новинарско прашање за воведување двосменско работење во градинките во Струмица, Мила Царовска одговори дека сега системски ги решаваат проблемите во делот на детската заштита.
„Детската заштита е системски рушена во овие 11 години. Недостасуваат 2.600 вработувања. Додека во администрацијата бројот на вработени се зголемувал, детската заштита е запоставена.
Повеќе од изјавата во видеото во продолжение.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK