AMD Strela

 

Перо Костадинов нов градоначалник на Валандово

Перо Костадинов нов градоначалник на Валандово
Објавено на: 16 Oct 2017

Перо Костадинов од СДСМ е нов градоначалник на Валандово. Тој освои 4.050 гласови, додека кандидатот на ВМРО ДПМНЕ, Николче Чурлиновски 2.730. Чурлиновски е градоначалник на Валандово од 2005 година и по три мандати ја препушта функцијата на Костадинов.
Коалицијата на СДСМ го има и мнозинството во Советот на општината.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK