AMD Strela

 

„НОВУС“ изработи веб алатка за пријавување повреда на човекови права

„НОВУС“ изработи веб алатка за пријавување повреда на човекови права
Објавено на: 17 Oct 2017

Здружението Центар за анализи и истражување „Новус“ од Струмица изработи веб алатка за пријавување повреда на човекови права. Преку неа граѓаните можат дапондесуваат пријави до „Новус“ за случаи каде им биле прекршени права од институции. Здружението ќе ги обработува и понатаму ќе ги проследува барањата до надлежните институции и организации за да може овие проблеми да се решат.

Ова активност се реализира во рамките на институциоалниот грант од Фондацијата отворено општество.

Линк до веб алатката: http://associationnovus.org/prijavi-povreda-na-covekovo-pravo/

 

 

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK