AMD Strela

 

Јаневски: Со ширум отворените порти на нашиот град стануваме дел од глобалниот гастрономски свет

Јаневски: Со ширум отворените порти на нашиот град стануваме дел од глобалниот гастрономски свет
Објавено на: 25 Oct 2017

Од вчера попладне до 28 октомври, општина Струмица е домаќин на вториот интернационален гастрономски натпревар – ГастроМак Македонија 2017. На оваа манифестација која што се одржува во хотелот „Вила Парк“ под мотото „Залче од светските вкусови“ во своите кулинарски вештини ќе се натпреваруваат 300 готвачи од 35 држави. Учесниците и гостите на свеченото отворање ги поздрави и им посака срдечно добредојде, градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски.


 

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK