AMD Strela

 

Градоначалникот Јаневски присуствуваше на концертот на рускиот хор „Митрофан Пјатницки“

Градоначалникот Јаневски присуствуваше на концертот на рускиот хор „Митрофан Пјатницки“
Објавено на: 27 Oct 2017

Во рамките на одбележувањето на Деновите на руската култура во Македонија, рускиот државен академски народен хор „Митрофан Пјатницки“ синоќа одржа концерт во големата сала на центарот за култура „Антон Панов“. Меѓу своите сограѓани, љубители на рускиот фолклор, беше и градоначалникот на општина Струмица Коста Јаневски. На концертот присуствуваа и претседателот на Советот, Марјан Даскаловски и членови на истиот и амбасадорот на Руската федерација во Република Македонија, Олег Шчербак.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK