AMD Strela

 

Жители на Василeво тепале соселанец пред неговите деца

Жители на Василeво тепале соселанец пред неговите деца
Објавено на: 01 Dec 2017

СВР Струмица поднесе кривична пријава против А.Ш. (35), Ѓ.Д. (28), Ј.Ш.(26), Е.Ш. (33) сите од Струмица, поради постоење на основи на сомнение дека сториле кривично дело „насилство“. На 25.11.2017 година, во с.Василево-струмичко пријавените поради недоразбирање во врска со устен договор за купопродажба на моторно возило, дошле во дворното место на оштетените, каде извршиле насилство, при што А.Ш. физички нападнал едно од оштетените лица пред неговото семејство, меѓу кои имало и деца, кои во моментот на нападот од пријавените претрпеле страв и психичка траума. На 28.11.2017 година, во СВР Струмица, еден од оштетените пријавил дека на 27.11.2017 година, Ѓ.Д. телефонски му се заканувал дека доколку не се откаже од гонење за пријавеното насилство ќе има проблеми.

Извор: Билтен на МВР

Фото:Интернет

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK