AMD Strela

 

Фото:Детска Бадникарска поворка во Струмица

Фото:Детска Бадникарска поворка во Струмица
Објавено на: 06 Jan 2020

Поврката тргна од црквата „Свети Григориј Палама и Свети Димитриј“, помина преку Градскиот плоштад и Старата чаршија и заврши во храмот „Свети петнаесет Тивериополски свештеномаченици“. 

Во Бадниковата Детска поворка учествуваа над сто деца, кои низ улиците на Струмица ја пееја песната „Вечниот Бог“ и со тоа го најавуваа Христовото раѓање.

Епископот Стобиски господин Јаков ја пречека поворката во храмот „Свети петнаесет Тивериополски свештеномаченици“ и им даде благослов на децата.

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK