AMD Strela

 

Култура

Така реагираат од Сојуз на синдикат на земјоделски производители во Струмица. Притоа објаснуваат дека предложените измени во пресметувањето…

Повеќе

Во изминативе неполни шест месеци проектниот тим на „НОВУС“ работеше на прибирање на податоци од јавен карактер, а завршниот настан…

Повеќе

На седницата која ќе се одржи на 23 ноември во Струмица, двата кабинета ќе ги разгледаат можностите за активирање на односите меѓу…

Повеќе

Во несреќата која утрово околу 4,30 часот се случила на патот Струмица-Радовиш, на клучката за селото Воиславци,живогот го загуби К.Р.…

Повеќе

Тие учествуваа на финалниот натпревар по англиски јазик и освоија четири златни медали

Повеќе

По 12 години градоначалник на општина Струмица, на која што и го трасираше европскиот пат и ја направи најпосакувано место за живеење…

Повеќе

Претседателот на Советот на општина Струмица, Марјан Даскаловски, денеска, го отвори 18-то издание на „Отворените забавни фудбалски…

Повеќе

Обилните врнежи од дожд кои го зафатија јужниот дел на државата засега не предизвикуваат поголеми проблеми. Во Гевгелија, засега, отежнато…

Повеќе

Најголемите потрошувачи кои се под капа на државата, како што се Центарот за култура „Антон Панов“ и Болницата годишно за загревање…

Повеќе

НВО Инфоцентарот и Хелсиншкиот комитет за човекови права на Република Македонија, на 17 ноември, петок, со почеток во 12 часот, во…

Повеќе

Денеска на прес конференција портпаролот на СВР Струмица Хризантема Рендевска соошти дека му е поднесена кривилна пријава и на екс…

Повеќе

Врз основа на член 10 од Статутот на Општина Струмица (“Сл. гласник на општина Струмица” бр. 5/06) и член 28 од Правилникот за начинот,…

Повеќе

Собирите со граѓаните во месните и урбаните заедници кои ги започна градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, пред донесувањето…

Повеќе

Преку истражувачка работа, учениците од мешан етнички состав, заедно со нивните професори изработија постери со фотографии од народни…

Повеќе

Пријавениот на 18.10.2017 година, неоваластено се послужил со моторното возило сопственост на општина Ново Село, возило кое како…

Повеќе

Во 20,45 часот на шумскиот пат во близина на браната Водоча, возачот на “Форд Мондео-то“ излегол од возилото додека истото било во…

Повеќе

Проектот е финансиран од министерството за култура, во рамките на проектот „Нов културен бран“. Делото мозаик - „Линиите на звукот“…

Повеќе

Средба на градоначалникот на општина Валандово, Перо Костадинов, со раководителката на Центарот за развој на Југоисточниот плански…

Повеќе

Оваа година тој и неговиот оркестар ќе ја паметат по многубројните настапи во Европа и САД, но најмногу по настапот на британската…

Повеќе

По повод Светскиот ден на науката, градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, денеска, ја отвори изложбата на наградени проекти…

Повеќе

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK