AMD Strela

 

Култура

Под мотото „Ново и старо“, вечерва во Струмица стартуваше десетто издание на интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“.На свеченото…

Повеќе

Вечерва стартуваше јубилејното 10 издание на филмскиот фестивал Астер фест на кој премиерно беше прикажан краткиот игран филм „Хелиум“…

Повеќе

Утревечер, 27 мај, со почеток во 19,30 часот, во НУЦК „Антон Панов“ во Струмица, ќе започне десеттото издание на интернационалниот…

Повеќе

Погледнете ја програмата за годинешниот меѓународен филмски фестивал „Астерфест“

Повеќе

Песните посветени на вечниот копнеж повторно ги разиграа срцата и разбрануваа емоциите на струмичани. Во организација на центарот…

Повеќе

Програмата за јубилејното десетто издание на Интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“ којшто ќе се одржи 27 до 31 мај во Струмица,…

Повеќе

Двајца поети значајни во светски рамки, добитникот на Пулицеровата награда, американскиот поет Марк Странд и лауреатот на наградата…

Повеќе

Сојузот на здруженија за техничка култура Народна Техника Струмица заедно со Здружението „Без Граници 21“ од Ќустендил кој започна…

Повеќе

Режисерот Борис Геретс е овогодишен добитник на престижното признание АСТЕР за високи достигнувања во европската и светската филмска…

Повеќе

Младински образовен форум (МОФ) во сорабока со НДИ (Нaционален демократски институт) и Фондација Метаморфозис организира друштвено…

Повеќе

Сојузот на здруженија за техничка култура Народна Техника Струмица заедно со Здружението „Без Граници 21“ од Ќустендил кој започна…

Повеќе

Струмица годинава е домаќин на 43 државен фестивал на непрофесионален филм. На 43 то издание на фестивалот посветен на аворите аматери…

Повеќе

Никола Маџиров учествува на Светскиот поетски фестивал во Делхи во Индија, кој се организира во чест на стогодишнината од добивањето…

Повеќе

Театарската група „Јованка Орлеанка“ под менторство на Весна Аризанова и Даниела Џишева, ја претстави гевгелиската гимназија на натпреварот…

Повеќе

Никола Маџиров имаше неколку читања на книжевниот фестивал „Литфест“ во шведскиот град Умеа кој заедно со латвискиот град Рига се Европски…

Повеќе

На 26-ти февруари (среда, 19:оо час.) во локалот Вила Парк – Струмица, Тивериополската филмска алијанса ќе го промовира кусометражниот…

Повеќе

Никола Маџиров е претставен со обемен избор поезија во највлијателното италијанско поетско списание „Поесиа“, основано во Милано во…

Повеќе

Започна конкурсот за трансфер на студенти на ФОН Универзитет.Трансферот се врши врз основа на сродноста на положените испити и студиските…

Повеќе

Објектот изграден кој крајот на деветнаесетиот и почетокот на дваесетиот век кој го отсликува архитектонскиот и историскиот развој…

Повеќе

Актерката Љупка Џундева е првиот лауреат на јубилејното 10-то издание на интернационалниот филмски фестивал „Астерфест“во Струмица.…

Повеќе

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK