AMD Strela

 

Забава

Групата Болеро никако да направи пауза од настапи. Само што се вратија од успешната австралиска турнеја тие повторно ги пакуваат куферите.

Повеќе

Најновата австралиска турнеја на бендот ,,Болеро,, првата светска труба Џамбо Агушев и Анета Арсовска поминува повеќе од успешно. Тие…

Повеќе

Матурантите од СОУ „Јане Сандански“ од Струмица, на официјалната Фејсбук страница ги објавија фотографиите за алманахот по повод престојната…

Повеќе

Викендов во просториите на општина Валандово се одржа седница на Советот на Фолк-Фест Валандово на која беше разговарано околу подготовките…

Повеќе

Учениците од ООУ ,,Гоце Делчев,, од Василево ја одржаа традиционалната ,,Априлијада,, по повод први април Денот на шегата. Над 200…

Повеќе

Струмица како Рио. Карневалското лудило вечерва кулминираше. Над 3000 маски продефилираа низ струмичките улици на Струмичкиот карневал.........

Повеќе

Со традиционалниот маскенбал кој се одржува вечерва, Струмица и официјално го почнува петдневниот живот под маски

Повеќе

Во општина Струмица се интензивираат подготовките за најголемата забава под маски, традиционалниот струмички карневал 2013

Повеќе

Радовишкиот фолк пејач Јордан Митев спрема нов албум во кој ќе бидат сместени нови десетина песни

Повеќе

,,Со човекот, мојата љубов која ми ја покажа убавината на животот,, Вака напиша фолк пејачката од Струмица Гонце Гогова на нејзиниот…

Повеќе

Струмичките карневалски групи “Карневалски ѕвезди и “Мулен Руж“на учествуваа на карневалот во Шоштањ, Р.Словенија, 60-ти по ред карневал…

Повеќе

Бендот ,,Болеро,, првата светска труба Џамбо Агушев и Анета Арсовска подготвуваат специјален проект за нашинците во Австралија. На…

Повеќе

Фолк пејачката Сузана Гавазова деновиве одмара во зимско туристичкиот ски центар Банско Бугарија

Повеќе

Голманот на ,,Струмица Зомимак М,, Александар Стојаноски од Богданци се сврши со радовишанката Вецка Нојкова

Повеќе

Околу 150 килограми качамак и исто толку домашни колбаси се изедоа на странчинарските игри во Мокриево

Повеќе

Вечерва во селото Мокриево започнуваат ,, Странчинарските игри,,. Традиционално, почетокот на игрите ќе биде означен со палењето на…

Повеќе

Традиционално по четврти пат за најголемиот христијански празник Божиќ во организација на општина Валандово на градскиот плоштад во…

Повеќе

Групата ,, Алегро,, со Санде Митев и пејачката Татијана Стефановска ги забавуваа струмичките иселеници кои за Новогодишно-Божиќните…

Повеќе

Средношколците од СОУ,, Јане Сандански,, од Струмица го реализираа големиот хуманитарен новогодишно-божиќен мјузикл-концерт, насловен…

Повеќе

Успешно заврши големиот хуманитарен концерт во Старо Коњарево кој беше реализиран на иницијатива на поранешни музичари од општина Ново…

Повеќе

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK