AMD Strela

 

Култура

Во галерискиот простор на Музејот на град Струмица Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство Контекст –…

Повеќе

Нов меѓународен успех на шестгодишната Ивана Мазнејкова од Струмица. На меѓународниот натпревар за пијанисти кој се одржа во Герлитз,…

Повеќе

Во фоајето на Народниот театар во Гевгелија,еколошката и ликовната секција на Средното училиште „Јосиф Јосифовски“ организираа несекојдневна…

Повеќе

Како и секоја година така и оваа во спортската сала Филип II Македонски во Валандово “КУД Гоце Делчев“ Валандово

Повеќе

Се повикуваат граѓаните на Oпштина Дојран кои што во своите приватни колекции поседуваат вредни артефакти и предмети поврзани со Првата…

Повеќе

Во организација на Општинската Народна Библиотека “Браќа Миладиновци” од Радовиш, во нејзините простории се одржува изложба на плакати…

Повеќе

Во Градскиот театар во Гевгелија беше изведена театарската претстава „Ни ваму ни таму“. Публиката со симпатии ја прими комедијата кој…

Повеќе

Во Гевгелија, во Ликовниот салон на хотелот Аполонија,беше отворена изложба на документи на Државниот архив на РМ, насловена како "Вардарскиот…

Повеќе

Во понеделник во 19 часот во Центарот за Култура ќе се прикаже преставата ,,Газда Страшо,,......

Повеќе

Позитивни реакции и објави на поезијата на Никола Мaџиров во Австралија.

Повеќе

Утре и задутре во Радовиш, ќе се одржат 39 тите Караманови средби....

Повеќе

Општина Струмица доби уште еден грант од ИПА програмата на Европската Унија во висина од 336.188 евра за проект ....

Повеќе

Во фоајето на центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица беше отворена самостојната изложба насловена „Ретроспектива“ на познатиот…

Повеќе

Градоначалникот на општина Гевгелија Иван Франгов ги прими членовите на Градскиот мешан хорр „Гортинија“, кој е добитник на наградата…

Повеќе

Членовите на КУД ,,Гоце Делчев,, од Босилово преку десетдневна турнеја го презентираа македонскиот фолклор во соседна Бугарија

Повеќе

Со доделувањето на наградите, синоќа заврши дваесетото јубилејно издание на меѓународниот фестивал на камерен театар „Ристо Шишков“

Повеќе

Никола Маџиров ја доби значајната европска книжевна стипендија „Маргерит Јурсенар“ за 2013 година, под покровителство на Генералниот…

Повеќе

Наградата Ристо Шишков за најдобро актерско остварување му припадна на Никола Ристановски за улогата Молиер во преставата ,,Животот…

Повеќе

Новиот лауреат на фестивалот на камерен театар ,,Ристо Шишков,, ќе биде познат утре.

Повеќе

Новите дела создадени во рамките на последното, 49 издание на меѓународната струмичка ликовна колонија и официјално беа претставени…

Повеќе

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK