AMD Strela

 

Култура

Струмичката полиција до Основното јавно обвинителст во Струмица, поднесе кривична пријава против И.Ј (22) од Струмица, поради постоење…

Повеќе

Во рамките на реализацијата на проектот „Еко-градинки за одржлива иднина“, на 4 и 5 ноември 2017 година во Струмица се одржа дводневна…

Повеќе

Над 60 музичари од струмичката естрада се обединуваат на заеднички концерт од хуманитарен карактер. Во вторник, на 14 ноември од 20:00…

Повеќе

Група вработени од КЕЦ Гевгелија денес волонтираа во Основното училиште „Владо Кантарџиев” во Гевгелија. Идејата на волонтерите беше…

Повеќе

Да се изработи платформа преку која младите ќе се информираат но и ќе ги ариткулираат своите потреби и директно ќе учествуваат во…

Повеќе

На 04.11.2017 година околу 04,30 часот на регионалниот пат Струмица-село Банско, на излез од село Куклиш, се случила сообраќајна незгода…

Повеќе

Почетокот на бербата на празот жителите на општина Василево го одбележаа со „Десеттата Празијада“. Овој регион е најголем производител…

Повеќе

Во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица во организација на Здружението за култура Транзен, се одржа Јавна расправа по повод…

Повеќе

В недела, 05.11.2017 година, со почеток во 11,00 часот, во дворот на црквата Свети Никола во село Градошорци, во организација на општина…

Повеќе

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, денеска, оствари средба со постојаниот координатор на Обединетите нации и постојан…

Повеќе

Здружението за култура и развој на креативни индустрии Култ-Транзен од Струмица, Ве поканува на двочасовна јавна расправа по однос…

Повеќе

Центарот за истражување и анализи НОВУС во рамките на проектот за институционална поддршка од ФООМ во наредниот период ќе работи на…

Повеќе

Градоначалникот на општина Струмица, Коста Јаневски, ги започна Собирите со граѓаните по месните и урбаните заедници преку кои ќе се…

Повеќе

Градоначалникот Коста Јаневски, денеска, ги повика граѓаните на општина Струмица масовно и активно да се вклучат во собирите во месните…

Повеќе

Утрово околу 4,45 часот во продавница „Тобако“ на булевар „Гоце Делчев„ бил извршен оружен грабеж.

Повеќе

Билјана Ѓоргиева Зринк е родена 1963 година во Кратово. Првата стихозбирка „Одаи на душата“ ја објави во 2010 година во Струмица. Тајните…

Повеќе

Членови на Здружението на спортски риболоци „Костреш“ од Богдаци извршија заштита на рибата во акумулацијата Палурци од птици грабливки…

Повеќе

Според првичните информаци големиот пожар во семејна куќа на улицата „Панче Пешев“ во непосредна близина на струмичката болница избувнал…

Повеќе

Во организација на Кинолошкото друштво „Астрион Канин“, а под покровителство на општина Струмица и Кинолошкиот сојуз на Македонија,…

Повеќе

Според документираните сознанија од истрагата сторителот во периодот од февруари годинава до крајот на овој месец, на повеќе локации…

Повеќе

Media Flesh

 

ВИДЕО

FACEBOOK